Predstavitev projekta prof. Romana Jerale, ERC Advanced Grant 2017

Prof. Jerala, obkrožen z ožjimi sodelavci, ki so pripomogli k izjemnemu uspehu, je ponosno zarezal v torto z ERC znakom

Ljubljana, 9. 4. 2018 - na Kemijskem inštitutu je potekala predstavitev raziskovalnega projekta, za katerega je  prof. dr. Roman Jerala, vodja Odseka za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu v izjemno močni konkurenci prejel prestižni ERC Advanced Grant 2017 za uveljavljene raziskovalce. Ob tej priložnosti je, obkrožen z ožjimi sodelavci, ki so pripomogli k izjemnemu uspehu, ponosno zarezal v torto z ERC znakom.

Prisotne sta na dogodku nagovorila tudi direktor Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Anderluh in dr. Tomaž Boh, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Projekt z naslovom: MaCChines - Molekulski stroji na osnovi proteinskega origamija iz obvitih vijačnic  je prvi slovenski ERC projekt na področju ved o življenju in kemiji. S tem uspehom se Kemijski inštitut utrjuje tudi v svetu in ne le v Sloveniji, kot vodilna inštitucija na področju raziskav ved o življenju in kemije. Da gre za izjemen uspeh povejo tudi številke, Evropski raziskovalni svet (ERC) bo na tem razpisu financiral le 12 % projektnih prijav izjemnih raziskovalk in raziskovalcev izmed več kot 2167 prijav za izvajanje svojega raziskovalnega projekta v Evropi. Le trije projekti se bodo izvajali v novejših državah članicah EU.

Več o projektu

Utrinki s predstavitve projekta:

Prisotne je ob tej priložnosti nagovoril dr. Tomaž Boh, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport

 

 

 Foto: Jernej Stare

  

 

Predstavitev projekta prof. Romana Jerale, ERC Advanced Grant 2017

Ljubljana, 9. 4. 2018 - na Kemijskem inštitutu je potekala predstavitev raziskovalnega projekta, za...

Ljubljana, 09.04.2018
Doktorska štipendija Janka Jamnika za perspektivnega mladega raziskovalca ali raziskovalko s področja kemije in sorodnih ved

Doktorska štipendija Janka Jamnika za perspektivnega mladega raziskovalca ali raziskovalko s...

Ljubljana, 05.04.2018
Vztrajno in predano krepimo vlogo žensk v znanosti in družbi

V petek, 30. marca 2018, smo na Kemijskem inštitutu v duhu meseca marca pripravili dogodek posvečen...

Ljubljana, 03.04.2018
Dr. Tina Lebar, prejemnica zlatega znaka Jožefa Stefana

Na 26. dnevih Jožefa Stefana so včeraj podelili nagrade zlati znak Jožefa Stefana za leto 2018. Med...

Ljubljana, 22.03.2018
Priložnosti za sodelovanje in sinergije med raziskovalnimi in inovacijskimi strategijami za pametno specializacijo (RIS3) in KIC za podnebje v okviru Regionalne inovacijske sheme (EIT-RIS)

Včeraj, 20.3.2018, so se na Kemijskem inštitutu zbrali ključni deležniki iz mnogih evropskih...

Ljubljana, 21.03.2018