Skip to main content

Novica

Umetniška razstava - Franc Solina: Grobi in obdelani kamen

 

Franc Solina je doktoriral iz računalništva na Univerzi Pensilvanije v ZDA leta 1987. Na Fakulteti za računalništvo in informatiko je leta 1991 ustanovil Laboratorij za računalniški vid. Po ločitvi FRI od Fakultete za elektrotehniko je bil njen prvi prodekan za raziskovalno delo. Med leti 2006 in 2010, v času bolonjske reforme ter priprave na gradnjo novo fakultete, pa tudi njen dekan. Vodi programsko skupino “Računalniški vid”, ki raziskuje na področju računalniškega vida, večpredstavnosti in interakcije med človekom in računalnikom.

Že od 1995 sodeluje z umetniki, v zadnjem desetletju pa se tudi sam aktivno ukvarja z umetnostjo, pri čemer uporablja kombinacije računalniških orodij in bolj tradicionalnih kiparskih tehnik.

Njegova dela nastajajo torej v preseku znanstveno- tehnično- umetniške ustvarjalnosti in raziskav ter vnašajo v slovenski umetniški prostor zelo posebne in hkrati zelo pomembne vidike interdisciplinarnih pristopov k umetnosti.

Razstava bo na ogled do 15. 7. 2022.
 
Kustosa: Jiri Kočica in Zoran Srdić Janežič

 

Po odprtju razstave vljudno vabljeni na pogostitev ob glasbeni spremljavi kitarista Natka Štiglića.

Vabilo:

 

 

Kemijski nadzor delovanja človeških celic igra pomembno vlogo pri zasnovi novih genskih in celičnih terapij, saj omogoča…
Raziskovalci Kemijskega inštituta poročajo o znanstvenem napredku na področju tehnologije urejanja genoma. Izboljšali so…
Ljubljana, 10. november 2021 – Raziskovalca Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Mali in dr. Andraž Krajnc sta…
Ljubljana, 6. julij 2021 - Koronakriza  nas pesti že skoraj leto in pol. Človeštvo je postavila pred neslutene izzive,…
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava