D06 Odsek za prehrambeno kemijo

Dosežki

Dve nagradi za posterja na mednarodnem simpoziju, 2009

Simpozij ''8th Balaton Symposium on High Performance Separation Methods and 15th International Symposium on Separation Sciences'' je potekal od 2. do 4. septembra 2009 v Siófoku (Madžarska).

 

Poudarek simpozija je bil na različnih analitskih, preparativnih in industrijskih separacijskih metodah in tehnikah. Posebej so bili izpostavljeni novi dosežki na področju farmacevtskih, okoljevarstvenih, biomedicinskih, forenzičnih in industrijskih separacijskih metod.

Podeljeni nagradi

Mlada raziskovalka Vesna Glavnik iz Laboratorija za prehrambeno kemijo je prejela nagrado za najboljši poster na znanstvenem simpoziju ''8th Balaton Symposium on High Performance Separation Methods and 15th International Symposium on Separation Sciences''.

 

Vesna Glavnik je na simpoziju sodelovala s prispevkom z naslovom: "Comparison of TLC and HPLC Methods for Determination of (-)-Epicatechin and Procyanidin B2 in Chocolate" in za svojo predstavitev prejela nagrado za najboljši poster na simpoziju.

 

 

Mladi raziskovalec Alen Albreht iz Laboratorija za prehrambeno kemijo je prejel nagrado za odlično predstavitev posterja na znanstvenem simpoziju ''8th Balaton Symposium on High Performance Separation Methods and 15th International Symposium on Separation Sciences''.

 

Alen Albreht je na simpoziju sodeloval s prispevkom z naslovom: "A novel derivatization procedure and chiral GC method for the enantiomeric determination of L- and D-carnitine" in za svojo predstavitev prejel nagrado za odlično predstavitev posterja na simpoziju.