Skip to main content

Skupno

Skrb za zaposlene

Kemijski inštitut je mednarodno priznana raziskovalna organizacija na področju kemije in sorodnih disciplin. Naši zaposleni so najdragocenejši del inštituta, saj so ključni za uspešno delovanje inštituta v preteklosti in zagotovilo za nadaljnji uspeh in razvoj v prihodnosti.

Inštitut je nosilec polnega certifikata Družini prijazno podjetje, ki predstavlja družbeno odgovoren princip upravljanja ter zagotavlja kratkoročne in dolgoročne pozitivne učinke usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih. Zavedamo se, da je našim zaposlenim poleg uspeha na poklicnem področju pomembno tudi družinsko življenje, zato je uvajanje stalnih izboljšav za lažje usklajevanje teh sfer osnova naše politike razvoja zaposlenih.

Na inštitutu smo implementirali številne ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja naših zaposlenih. Med drugimi smo vzpostavili delovno skupino za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, ki obravnava tipične probleme, s kateri se soočajo naši zaposleni. Izvajamo izobraževanja vodij in zaposlenih na področju usklajevanja dela in družine ter razvoja socialnih veščin.

Novopečenim staršem čestitamo in pošljemo darilce ob rojstvu otroka. Zaposlenim s šoloobveznimi otroki pa omogočimo koriščenje dopusta tekom šolskih počitnic. Da so počitnice še bolj razgibane, nudimo počitniške aktivnosti znotraj inštituta. Naše najmlajše (do 10 let) konec leta obišče tudi dobri mož, ki prinese dobrote ter veselje. Ker se zavedamo, da svet stoji na mladih, želimo naravoslovne vede čim bolj približali mladim, zato se na inštitutu letno izvede Dan odprtih vrat, v sklopu katerega poteka kar nekaj zanimivih in poučnih delavnic.

Ker verjamemo v dobro, se na inštitutu letno zvrstijo dobrodelne akcije s katerimi želimo pomoč potrebnim osebam polepšati življenje. Za druženje med zaposlenimi poskrbimo z Izmenjevalnicami, pri katerih si izmenjamo kakšno dobro knjigo, rastlino ali kaj drugega. Z inštitutskimi stanovanji rešimo iz zagate kar nekaj tujcev, zaposlenih na inštitutu, ki imajo stanovanjski problem.

Svojim zaposlenim omogočamo fleksibilni delovni čas in ob dogovoru z vodjo, privatne izhode, saj se zavedamo da se kakšne obveznosti lahko reši le dopoldne. Obenem pa lahko, v kolikor delovne naloge dopuščajo, naši zaposleni dvakrat tedensko delajo od doma. Zaposlenim nudimo tudi ‘Coaching’.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava