Skip to main content

Novica

Doktorska štipendija Janka Jamnika za perspektivnega mladega raziskovalca ali raziskovalko s področja kemije in sorodnih ved

Doktorska štipendija Janka Jamnika za perspektivnega mladega raziskovalca ali raziskovalko s področja kemije in sorodnih ved

Na razpis se lahko prijavijo kandidati (m/ž), ki bodo do konca septembra leta 2018 zaključili študij VII/2 stopnje s področja kemije in sorodnih ved (npr. kemija, kemijska tehnologija, farmacija, fizika, matematika, biokemija, biotehnologija, biologija, mikrobiologija, molekularna biologija, materiali ...) in se še nikoli niso vpisali na doktorski študij.

Celotno besedilo razpisa je objavljeno na povezavi spodaj.

Pravočasne in popolne prijave bo ocenjevala 5-članska strokovna komisija, odločitev o izbranem kandidatu pa bo razglašena javno.

Štipendija bo pokrivala plačo izbranega kandidata, stroške vpisnine na doktorski študij, obisk ene konference letno po njegovem izboru in stroške do polletnega izpopolnjevanja v tujini.

Izbrani kandidat mora v roku za vpis izpolnjevati vse pogoje za vpis na doktorski študij v študijskem letu 2018/2019 na enem od doktorskih programov Univerze v Ljubljani. Kandidat si v dogovoru z enim od vodij odseka na Kemijskem inštitutu izbere ustrezen odsek, temo in mentorja za svoje doktorsko delo.

Z izbranim kandidatom se bosta po predložitvi dokazil o izpolnjevanju pogojev razpisa in pogojev za vpis sklenili pogodba o zaposlitvi za delovno mesto »mladega raziskovalca« in pogodba o štipendiranju, ki bosta natančneje urejali pravice in obveznosti izbranega kandidata. Pogodba o zaposlitvi se bo sklenila za obdobje do pridobitve doktorata oziroma za največ 4 leta.

Rok za prijave je 30. 4. 2018. Za dodatne informacije se obrnite na kadrovsko službo Kemijskega inštituta, tel. št. 01/47 60 217 (vsak delavnik med 9. in 15. uro).

Celoten razpis

Predloga za esej

Teme za Štipendijo Janka Jamnika 2018

Raziskovalci Kemijskega inštituta poročajo o znanstvenem napredku na področju tehnologije urejanja genoma. Izboljšali so…
Ljubljana, 10. november 2021 – Raziskovalca Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Mali in dr. Andraž Krajnc sta…
Ljubljana, 6. julij 2021 - Koronakriza  nas pesti že skoraj leto in pol. Človeštvo je postavila pred neslutene izzive,…
Ljubljana, 7. januar 2021 - Slovenski znanstvenik dr. Nejc Hodnik, ki je za raziskave elektrokatalizatorjev leta 2019…
Ljubljana, 31. avgust 2020 - Na Kemijskem inštitutu smo pripravili tiskovno konferenco, na kateri smo predstavili…
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava