Skip to main content

Novica

Kemijskemu inštitutu Pečat odličnosti

Lanskoletni razpis iz Obzorja Evropa za Marie Sklodowska Curie COFUND projekte (MSCA COFUND) je bil eden od najuspešnejših za slovenske prijavitelje. V okviru tega razpisa je Kemijskemu inštitut pripadel Pečat odličnosti in sicer za doktorski program Scientists4Future - Excellent research training for chemical scientists for the future.

Razpis je namenjen sofinanciranju obstoječih ali novih doktorskih in podoktorskih programov za mlajše raziskovalce, ki morajo poleg raziskovalne in izobraževalnbe odličnosti izkazati tudi mednarodno mobilnost, interdisciplinarnost in sodelovanje z gospodarstvom. Med 116 predlogi, ki so prispeli na poziv Evropske izvajalske agencije za sofinanciranje regionačnih, nacionalnih in mednarodnih programov, se je na glavni seznam financiranih programov iz evropskih sredstev uvrstilo 26 projektov. Pečat odličnosti je prejelo 21 predlogov MSCA COFUND projektov, med njimi je tudi Kemijski inštitut, ki je v evalvacijskem postopku prejel več kot 90 odstotkov točk.

 

 

Evropski znak Pečat odličnosti je izkaz odličnosti predloga raziskovalnega projekta, ki je bil dosežen v mednarodni konkurenci z najvišjimi znanstvenimi kriteriji. Raziskovalnim institucijam in državam, ki ga pridobijo, omogoča financiranje v skladu z lastnimi potrebami in strategijami, s čimer povečujejo svoj raziskovalno-inovacijski potencial ter mednarodno atraktivnost. 

Kemijski inštitut je pečat odličnosti prejel za doktorski program “Excellent research training for chemical scientists for the future”. V okviru katerega bo MSCA COFUND zaposlil, gostil in usposabljal 25 doktorskih študentov, ki bodo študirali štiri leta.

Splošni cilj omenjenega programa je zagotoviti navdihujoče in produktivno okolje ter celovito podporo za privabljanje, razvoj in globalno povezovanje raziskovalcev, da bi razvili veščine, potrebne za reševanje današnjih izzivov. Kemijski inštitut bo skupaj s partnerskimi organizacijami iz 12 evropskih držav s programom Scientists4Future izboljšal kakovost in trajnost raziskovalnega usposabljanja ter povečal globalno privlačnost, vidnost in ugled doktorskih študentov in sodelujočih organizacij.

Raziskovalni program ponuja doktorskim študentom brezplačne in odprte raziskovalne možnosti na šetih tematskih področjih: zdravje, energija, odgovorni procesi, napredni izdelki, kemijsko inženirstvo in računalniško modeliranje. Scientists4Future bo svoje doktorske študente opremil s teoretičnim in uporabnim znanstvenim znanjem, ki jim bo omogočilo razumevanje in izvajanje raziskovalnih tehnik ter razumevanje omejitev industrijskega okolja.

Več: MSCA Seal of Excellence awarded to outstanding COFUND proposals | Marie Skłodowska-Curie Actions (europa.eu)

 

 

Kemijski nadzor delovanja človeških celic igra pomembno vlogo pri zasnovi novih genskih in celičnih terapij, saj omogoča…
Raziskovalci Kemijskega inštituta poročajo o znanstvenem napredku na področju tehnologije urejanja genoma. Izboljšali so…
Ljubljana, 10. november 2021 – Raziskovalca Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Mali in dr. Andraž Krajnc sta…
Ljubljana, 6. julij 2021 - Koronakriza  nas pesti že skoraj leto in pol. Človeštvo je postavila pred neslutene izzive,…
Ljubljana, 7. januar 2021 - Slovenski znanstvenik dr. Nejc Hodnik, ki je za raziskave elektrokatalizatorjev leta 2019…
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava