Skip to main content

Scientists4Future

Scientists4Future

V okviru doktorskega programa Scientists4Future Slovenija, ki je prejemnik Pečata odličnosti za Obzorje Evropa Marie Sklodowska Curie, ter štipendijskega sklada Janka Jamnika, bo Kemijski inštitut zaposlil, gostil in usposabljal 25 doktorskih kandidatov, ki bodo 4 leta študirali v dobrih delovnih pogojih.

Glavni cilj je zagotoviti navdihujoče in produktivno okolje ter celovito podporo za privabljanje, razvoj in globalno medsebojno povezovanje raziskovalcev, kar jim omogoča, da razvijejo veščine, potrebne za spopadanje z današnjimi izzivi. Vsak doktorand se prijavi v Doktorsko šolo izvajalskega partnerja – Univerze v Ljubljani.

Mobilnost je ključna prednost in značilnost doktorskega programa Scientists4Future Slovenija z načrtovanimi izmenjavami in obiski za vse doktorske kandidate v partnerskih laboratorijih in industrijskih prostorih. Napotitve bodo trajale do šest mesecev z najmanj eno mednarodno/medsektorsko napotitvijo na doktorskega kandidata. Napotitve bodo jasno navedene v povzetku raziskovalnega projekta pred začetkom študija. Kemijski inštitut bo s partnerskimi organizacijami iz evropskih držav v okviru programa Scientists4Future Slovenija dvigoval kakovost in trajnost raziskav ter tako povečal globalno privlačnost, prepoznavnost in ugled doktorskih kandidatov in sodelujočih organizacij.

Kemijski inštitut bo zagotovil navdihujoče in produktivno okolje ter celovito podporo za privabljanje, razvoj in globalno medsebojno povezovanje raziskovalcev, kar jim bo omogočilo, da razvijejo potrebne veščine, potrebne za spopadanje z današnjimi izzivi. Znanstveni okvir, ki ga ponuja Scientists4Future Slovenija, je sestavljen iz šestih tematskih izzivov, ki vključujejo raziskovalne prioritete Kemijskega inštituta. Raziskovalni program bo doktorskim kandidatom ponudil brezplačne in odprte raziskovalne možnosti na šestih tematskih področjih: zdravje, energija, odgovorni procesi, napredni izdelki, kemijsko inženirstvo in računalniško modeliranje. Nacionalni in mednarodni ocenjevalci ta področja Kemijskega inštituta uvrščajo med vodilna v odličnosti v znanosti.

Prijavitelji lahko prosto izberejo eno temo izmed 25 inovativnih raziskovalnih tem, ki so na voljo na različnih področjih: Kemija, Znanosti o življenju, Napredni materiali, Elektrokemija, Materiali za shranjevanje in pretvorbo energije, Biokemija, Nanobiotehnologija, Sintetična biologija, Imunoterapija, Anorganska kemija, Kataliza, Biofizika, Računalniško modeliranje, Kemijska analiza.

Prijavijo se lahko kandidati katere koli narodnosti, ki do datuma razpisnega roka (15. maj 2023) izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • Zahteve glede mobilnosti: V skladu s pravilom MSCA o mobilnosti prihajajoči kandidati ne smejo prebivati ali opravljati svoje glavne dejavnosti (delo, študij itd.) v državi izbrane primarne gostiteljske institucije več kot 12 mesecev v zadnjih 3 letih pred razpisnim rokom
  • Diploma drugostopenjskega študijskega programa: Raziskovalci morajo biti doktorski kandidati, torej ne smejo imeti doktorskega naslova.
  • Prijavitelji lahko prosto izberejo eno temo izmed 25 ponujenih inovativnih raziskovalnih tem
  • Prijavo je treba oddati v angleškem jeziku.
  • Sprejemljiva je samo ena prijava na kandidata.
  • Prijavitelj mora oddati vlogo z vsemi zahtevanimi spremnimi dokumenti pred iztekom roka z uporabo platforme za prijavo.

ROK ZA PRIJAVE DOKTORSKIH KANDIDATOV JE 15. 5. 2023.

Dodatne informacije so na voljo na s4f(at)ki.si.

                                                   

The Scientists4Future Slovenia has received funding from Ministry of Higher Education, Science and Innovation. The project is co-executed by University of Ljubljana. 

 

    

Seal of Excellence HORIZON-MSCA-2021-COFUND

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava