Skip to main content

Skupno

Ljubljana,
Vezuvski izziv - Kako z najsodobnejšo tehnologijo odkrivajo skrivnosti zgodovine
Ljubljana,
Prof. dr. Aleksa Cimerman ni bila le uspešna znanstvenica, profesorica in vodja raziskav na Kemijskem inštitutu, bila je predvsem ženska, ki je vsemu navkljub ohranila vedrino in pozitivnost, čeprav jo je življenje preizkušalo.
Ljubljana,
Dosegli smo kar se je zdelo nemogoče. Razvili smo zdravilo, za katero ni več vprašanje, ali bo prišlo do otrok. Urban bo zdravilo dobil.
Ljubljana,
Evropska vesoljska agencija prižgala zeleno luč za merjenje gravitacijskih valov v vesolju
Ljubljana,
Ob mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti so slovenske znanstvenice poskušale najti odgovor na vprašanje, kaj naj stori Slovenija, da bi se za znanstveno kariero odločilo več mladih, sploh pa deklet
Ljubljana,
Včeraj Taylor Svvift, danes Nataša Pirc Musar, jutri... - Zadnje čase je mogoče vsak teden brati o javnih osebnostih, ki so se jih anonimneži lotili s pomočjo globokih ponaredkov, a v senci odmevnih primerov se skriva ogromno zlorab medijsko povsem neizpostavljenih ljudi: včeraj on, danes ti, jutri ...
Ljubljana,
Opažam, da je kljub temu, da velja znanost za glavno gonilo gospodarskega razvoja držav, še vedno premalo popularizirana, približana širši javnosti in prav tako tudi z znanostjo povezani poklici – še posebej s področja naravoslovja.
Ljubljana,
SRIP Krožno gospodarstvo že drugo leto zapored izbira najboljše inventivne rešitve s področja krožnega gospodarstva. Namen razpisa je spodbujati razvoj invencij ter posameznikom, podjetjem in raziskovalnim agencijam, ki svoje invencije pripravijo na razpis, omogočiti boljšo prepoznavnost in priznanje za prebojne ideje.
Ljubljana,
Vpliva mikroplastike na zdravje še vedno ne poznamo. Jeseni smo dočakali prvo evropsko uredbo o prepovedi mikroplastike. A zakonodajni mlini meljejo prepočasi, breme mikroplastike in dosti manj poznane nanoplastike pa se povečuje.
Ljubljana,
gostja: izr. prof. dr. Marjetka Podobnik s Kemijskega inštituta, prejemnica Zoisovega priznanja
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava