Skip to main content

Skupno

Ljubljana,
Superprevodnik - Odkritje so objavili v isti reviji, ki je odkritje izpred treh let razglasila za neverodostojno
Ljubljana,
Novi materiali, ki bi imeli enake dobre značilnosti kot plastika, bili bi iz surovin, ki jih je dovolj, in ne bi onesnaževali narave, torej bi se v njej razgradili na osnovne gradnike.
Ljubljana,
Erik Rihtar - Razvija nova sinteznobiološka orodja za kemijski nadzor celičnih procesov v človeških celicah
Ljubljana,
ZNANSTVENICA SPREMINJA SVET Klara Kuret V sklopu doktorata z uporabo računalniških pristopov raziskuje celične stike med RNK in proteini
Ljubljana,
Poslovne priložnosti niso samo v proizvodnji baterij, temveč tudi v vseh spremljevalnih dejavnostih, pa tudi na področju raziskav in razvoja
Ljubljana,
Dr. Apolonija Bedina Zavec je kot raziskovalka zaposlena na Kemijskem inštitutu, hkrati pa dela kot učiteljica joge.
Ljubljana,
Mojca Opresnik je operaterka na vrstičnem elektronskem mikroskopu (FE-SEM, Supra 35 VP, Carl Zeiss) na Kemijskem inštitutu, kjer je zaposlena na Odseku za anorgansko kemijo in tehnologijo. Z mikroskopom, ki lahko vidi v nanosvet, ustvarja posnetke najrazličnejših materialov, ki jih kreirajo raziskovalci, da si lahko natančneje predstavljajo zgradbo materiala, fizikalno-kemijske in druge lastnosti.
Ljubljana,
Dr. Mojca Benčina, izredna profesorica in raziskovalka, intervju
Ljubljana,
Veliko vrednost ponujajo dela, ki na razumljiv, a ne populističen način predstavljajo bralcu odkritja in razvoj znanstvenih dognanj zaslužnih za silovito spreminjanje sveta. Eno takih del je gotovo knjiga doc. dr. Mateja Huša z naslovom “Od kvarkov do galaksij in skoraj vse vmes”, ki jo je izdal Kemijski inštitut, kjer je avtor tudi zaposlen.
Ljubljana,
Potrebe po baterijah, bistveni tehnologiji v elektrifikaciji mobilnosti in zelenem prehodu, sprožajo srdito naložbeno tekmo med Evropo, ZDA in Kitajsko.
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava