Skip to main content

Novica

Eva Rajh prejemnica Krkine nagrade za raziskovalno delo

 

V petek, 21. oktobra 2022 je v Novem mestu potekala že 52. slovesna podelitev Krkinih nagrad za dodiplomske in podiplomske raziskovalne naloge. Glavni namen Krkinih nagrad je spodbujanje raziskovalnega dela med dijaki in študenti. Tematika nalog je v zadnjih letih povezana s panogami, kot so farmacija, kemija, medicina, biotehnologija in druge sorodne vede.

 dr. Aleš Rotar, član uprave in predsednik Sveta Sklada Krkinih nagradje ob tej priložnosti izpostavil: "V času neprestanih sprememb v družbi in svetu je malo stalnic. Ena od njih pa gotovo ostaja: znanje. Letošnje Krkine nagrade nas ponovno utrjujejo v prepričanju, da smo na pravi poti. Vse naloge, posebej pa nagrajene, dokazujejo, da je za uspešno raziskavo potrebno združiti odličnost s pronicljivostjo in vztrajnostjo."

Letos je nagrado prejelo kar 31 mladih raziskovalcev, med katerimi je tudi naša doktorandka Eva Rajh z Odseka za sintezno biologijo in imunologijo, ki je prejela Krkino nagrado za raziskovalno nalogo z naslovom 'Optimizacija RT-LAMP za detekcijo SARS-CoV-2 v slini' (mentorja: izr. prof. dr. Mojca Benčina, doc. dr. Gregor Gunčar). 

Več informacij: Mladim znanstvenikom smo za njihove raziskovalne dosežke podelili že več kot 3000 Krkinih nagrad | Krka

Iskrene čestitke!

 

Edinstvena zgradba fosfolipaze C iz Listeria monocytogenes Listerioza je ena najsmrtonosnejših bolezni, katere…
Kemijski nadzor delovanja človeških celic igra pomembno vlogo pri zasnovi novih genskih in celičnih terapij, saj omogoča…
Raziskovalci Kemijskega inštituta poročajo o znanstvenem napredku na področju tehnologije urejanja genoma. Izboljšali so…
Ljubljana, 10. november 2021 – Raziskovalca Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Mali in dr. Andraž Krajnc sta…
Ljubljana, 6. julij 2021 - Koronakriza  nas pesti že skoraj leto in pol. Človeštvo je postavila pred neslutene izzive,…
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava