Skip to main content

Novica

Mojca Benčina prejemnica priznanja Prometej znanosti za dličnost v komuniciranju

Izr. prof. dr. Mojca Benčina je prejemnica priznanja Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2021, ki ga podeljuje Slovenska znanstvena fundacija za dosežke posameznikov, skupin ali organizacij, ki se posvečajo komunikaciji znanosti, o znanosti in za znanost s splošno javnostjo.

Izr. prof. dr. Mojca Benčina je raziskovalka na področju imunologije, mikrobiologije in sintezne biologije, v zadnjem času pa je svoje dolgoletne raziskovalne izkušnje na teh področjih usmerila v boj za omejitev okužb s koronavirusom ter razvoj hitrih testov na osnovi sline. Prav tako že več let deluje na področju populariziranja svojih raziskav.

V letih 2019-2021 je poleg objav v mednarodni znanstveni periodiki, ki obsega objave v najprestižnejših znanstvenih revijah kot so: Nature chemical biology, ACS Synthetic Biology, Molecules in druge, sodelovala pri mnogih poljudnih objavah v tiskanih medijih ter prispevkih v televizijskih in radijskih oddajah, ki so obravnavali področja, s katerimi se izr. prof. dr. Benčina tudi raziskovalno ukvarja.

Iskrene čestitke!

Kemijski inštitut, ki se ponaša z več kot 75-letno tradicijo in znanstveno odličnostjo, v slovenskem raziskovalnem…
Center za razvoj, demonstracije in usposabljanje za brezogljične tehnologije bo vzpostavljen z namenom zagotavljanja…
Edinstvena zgradba fosfolipaze C iz Listeria monocytogenes Listerioza je ena najsmrtonosnejših bolezni, katere…
Kemijski nadzor delovanja človeških celic igra pomembno vlogo pri zasnovi novih genskih in celičnih terapij, saj omogoča…
Raziskovalci Kemijskega inštituta poročajo o znanstvenem napredku na področju tehnologije urejanja genoma. Izboljšali so…
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava