Skip to main content

Novica

Mojca Benčina prejemnica priznanja Prometej znanosti za dličnost v komuniciranju

Izr. prof. dr. Mojca Benčina je prejemnica priznanja Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2021, ki ga podeljuje Slovenska znanstvena fundacija za dosežke posameznikov, skupin ali organizacij, ki se posvečajo komunikaciji znanosti, o znanosti in za znanost s splošno javnostjo.

Izr. prof. dr. Mojca Benčina je raziskovalka na področju imunologije, mikrobiologije in sintezne biologije, v zadnjem času pa je svoje dolgoletne raziskovalne izkušnje na teh področjih usmerila v boj za omejitev okužb s koronavirusom ter razvoj hitrih testov na osnovi sline. Prav tako že več let deluje na področju populariziranja svojih raziskav.

V letih 2019-2021 je poleg objav v mednarodni znanstveni periodiki, ki obsega objave v najprestižnejših znanstvenih revijah kot so: Nature chemical biology, ACS Synthetic Biology, Molecules in druge, sodelovala pri mnogih poljudnih objavah v tiskanih medijih ter prispevkih v televizijskih in radijskih oddajah, ki so obravnavali področja, s katerimi se izr. prof. dr. Benčina tudi raziskovalno ukvarja.

Iskrene čestitke!

Raziskovalci Kemijskega inštituta poročajo o znanstvenem napredku na področju tehnologije urejanja genoma. Izboljšali so…
Ljubljana, 10. november 2021 – Raziskovalca Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Mali in dr. Andraž Krajnc sta…
Ljubljana, 6. julij 2021 - Koronakriza  nas pesti že skoraj leto in pol. Človeštvo je postavila pred neslutene izzive,…
Ljubljana, 7. januar 2021 - Slovenski znanstvenik dr. Nejc Hodnik, ki je za raziskave elektrokatalizatorjev leta 2019…
Ljubljana, 31. avgust 2020 - Na Kemijskem inštitutu smo pripravili tiskovno konferenco, na kateri smo predstavili…
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava