Skip to main content

Novica

Nagrada NETKO za spletno stran projekta CCEdit

Spletna stran projekta CCEdit, ki se izvaja v okviru ERC Proof-of-Concept, ki ga je v letu 2020 pridobil prof. dr. Roman Jerala, je na tekmovanju NETKO 2021 v kategoriji 'Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije' osvojila prvo mesto.

Tekmovanje NETKO organizirata Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si, ki deluje pod okriljem Akademske in raziskovalne mreže Slovenije - ARNES. Nagrada je simbol spletne odličnosti in namenjena je najboljšim spletnim projektom podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo na domeni .si. Projekte je ocenjevala 18-članska komisija strokovnjakov iz področij digitalnega sveta, komunikacije in sodobnega poslovanja.

Cilj projekta CCEdit je dodatno razviti tehnologijo izboljšave metode CRISPR za urejanje genomov z namenom uporabe za terapijo in biotehnologijo. Z aktivnim sodelovanjem med člani projektne skupine CCEdit in zunanjim izvajalcem, Kreativna tovarna, d.o.o., smo vsebino predstavili po konceptu, ki ga uporabljajo sodobna biotehnološka podjetja. CCEdit ima zato lasten logotip, podrobno predstavljeno ekipo in zunanje partnerje, precej abstraktno vsebino pa smo konkretizirali z uporabo grafik in animacij, ki jih je izdelalo podjetje Ahim Effects, s.p. Ciljna skupina za katero so pripravljene vsebine so industrija, investitorji in zdravniška stroka, s katerimi bi lahko oblikovali razvojna in druga poslovna razmerja.

Spletno stran si lahko ogledate na naslovu: https://ccedit.si

 

Raziskovalci Kemijskega inštituta poročajo o znanstvenem napredku na področju tehnologije urejanja genoma. Izboljšali so…
Ljubljana, 10. november 2021 – Raziskovalca Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Mali in dr. Andraž Krajnc sta…
Ljubljana, 6. julij 2021 - Koronakriza  nas pesti že skoraj leto in pol. Človeštvo je postavila pred neslutene izzive,…
Ljubljana, 7. januar 2021 - Slovenski znanstvenik dr. Nejc Hodnik, ki je za raziskave elektrokatalizatorjev leta 2019…
Ljubljana, 31. avgust 2020 - Na Kemijskem inštitutu smo pripravili tiskovno konferenco, na kateri smo predstavili…
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava