Skip to main content

Za mlade

Kemijski inštitut spodbuja sodelovanje in povezovanje med mladimi znotraj KI v okviru Foruma 40, kjer mladi znanstveniki prenašajo svoja znanja na mlajše kolege.

Mladi raziskovalci Kemijskega inštituta imajo možnost usposabljanja v tujini, in sicer v obliki študijskih projektov na tujih univerzah, raziskovalnih inštitutih, ali v obliki eksperimentalnega dela doktorata. Sredstva za usposabljanje v tujini lahko pridobijo na razpisih, razpisanih s strani:

Finančni mehanizem Evropske komisije za raziskave in inovacije Obzorje2020 financira tudi usposabljanje in mobilnost mlajših raziskovalcev.

Program Marie Sklodowska Curie ITN je namenjen doktorskim študentom, IF pa raziskovalcem po opravljenem doktoratu oz. s štirimi leti delovnih izkušenj ali več. Krije stroške bivanja v tujini, nastanitve ter dodatek za družino.

Sklad nudi štipendiranje izbranih vlagateljev za študij na tujih izobraževalnih ustanovah za posamezno raven izobraževanja in pridobitev javno veljavnega spričevala za dodiplomski študij ter za podiplomski študij. Štipendija se podeli za šolnino in za življenjske stroške.

Prav tako nekatera mednarodna združenja podeljujejo štipendije za krajša ali daljša obdobja za obisk laboratorijev zunaj Slovenije:

  • European Molecular Biology Organization (EMBO)
  • The Federation of European Biochemical Societies (FEBS)
  • The International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB)
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava