Skip to main content

Za mlade

Mentorstvo

V strateškem dokumentu »Mentorstvo na Kemijskem inštitutu«, smo si zadali vrsto ukrepov, ki bodo vodili v izboljšanje mentorskega procesa. Nekateri med njimi so: pripravili bomo smernice mentoriranja na KI, uvedli smo neformalna izobraževanja doktorandov/-tk in posebna izobraževanja za mentorje/-ice, za supervizorje in delovne mentorje; po potrebi bomo zagotavljali zunanjo pomoč doktorandom/-kam obenem pa bomo vzpostavili sistem ombudsmank in ombudsmanov.

V prizadevanju za aktivno promocijo področja mentoriranja smo v oktobru 2021 prvič objavili Razpis »Naj mentor Kemijskega inštituta 2021«.

V razpisu za naj mentorja na KI 2021, ki je bil odprt med 22.10.2021 do 15.11.2021 smo prejeli 33 nominacij. Nominiranih je bilo 18 delovnih ali formalnih mentorjev/-ic, od tega je 16 moških mentorjev in 2 ženski mentorici. Med predlagatelji je bilo 20 študentk in 13 študentov

Nominiranci po abecednem vrstnem redu so bili:

doc. dr. Djinović Petar, prof. dr. Dominko Robert, prof. dr. Dražič Goran, prof. dr. Gabršček Miran, dr. Hafner Bratkovič Iva, dr. Huš Matej, dr. Kovačič Sebastijan, dr. Križman Mitja, dr. Kroflič Ana, prof. dr. Likozar Blaž, prof. dr. Mali Gregor, prof. dr. Mavri Janez, dr. Mazaj Matjaž, dr. Milek Miha, dr. Novak Uroš, dr. Pahovnik David, dr. Perdih Andrej, dr. Van Elteren Johannes

Priznanje »Naj mentor na Kemijskem inštitutu 2021«je prejel dr. Matej Huš.

Dr. Matej Huš je raziskovalec na Odseku za katalizo in reakcijsko inženirstvo, raziskuje predvsem na področju teoretične katalize. Že nekaj let je tudi aktivno vključen v proces mentoriranja mladih raziskovalk in raziskovalcev na različnih stopnjah, od diplomske naloge do doktorske dizertacije. Tisti, ki so ga nominirali, so nam med drugim povedali, da je, ne le prava zakladnica znanja, ampak da je tudi vedno pripravljen pomagati, da pri delu pušča veliko mero svobode in kreativnosti, ne vsiljuje svojega mnenja, hkrati pa ostaja na voljo za nasvete in razlage, da se problemu posveti v celoti in mu ni odveč, tudi če je čemu potrebno posvetiti nekaj več pozornosti. Je zelo razumevajoč in sočuten, ter predvsem, da je študentom v navdih. 

Dr. Mateju Hušu iskreno čestitamo, prav tako čestitamo tudi ostalim nominirancem.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava