Skip to main content

Odseki

TOLLerant

Aktivacija in delovanje TOLL-u podobnega receptorja 4 pri boleznih: integriran kemijsko-biološki pristop

TOLLerant je mreža inovativnega usposabljanja Marie Sklodowska-Curie (MSCA-ITN), ki jo financira program EU Obzorje 2020 in jo koordinira prof. Francesco Peri z Univerze v Milanu Bicocca (UNIMIB). Multidisciplinarni raziskovalni projekt je osredotočen na preučevanje molekularnih mehanizmov prirojene imunosti, zlasti aktivacije in signalizacije Toll-u podobnih receptorjev (TLR) ter njihovega terapevtskega ciljanja.

Konzorcij

TOLLerant sestavlja 8 akademskih in 2 industrijska partnerja, ki predstavljajo 5 držav po vsej Evropi ter 3 pridruženi partnerji, 2 iz Evrope in eden iz ZDA. Strokovno znanje vodij sodelujočih skupin pokriva vsa področja kemije, biologije, imunologije, biokemije, medicine in biofizike. Konzorcij TOLLerant je skupaj usposabljal 13 raziskovalcev v zgodnji fazi (ESR).

Cilji projekta

Preučiti vlogo človeškega TLR4 (Toll Like Receptor 4) pri številnih nalezljivih boleznih, vključno s sepso in septičnim šokom, ter vnetnih in avtoimunskih sindromih, vključno z nevrovnetnimi in nevrodegenerativnimi boleznimi, kot so Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen in ALS (amiotrofična lateralna skleroza).

TOLLerant je nato usmerjen na molekule, ki lahko zavirajo TLR4. Te molekule bodo tarčne in vodilne spojine za razvoj zdravil, ki so usmerjene na bolezni, v katere je vključen TLR4 in za katere še vedno ni specifičnega in učinkovitega farmakološkega zdravljenja.

Usposabljanje raziskovalcev v zgodnjih fazah (ESR) z vključitvijo v lokalne in EU doktorske programe.

Trajanje projekta: 1.1.2015 - 31.12.2018

Akronim: TOLLerant

ID št. 642157

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava