Skip to main content

Odseki

PLASTiCE- Razvoj inovativne vrednostne verige za trajnostno plastiko v Srednji Evropi

Mednarodni projekt Razvoj inovativne vrednostne verige za trajnostno plastiko v Srednji Evropi –PLASTiCE, je namenjen promoviranju novih okolju prijaznejših in trajnostnih vrst plastike. Cilj projekta je identifikacija in odprava omejitev, ki preprečujejo hitrejšo in bolj množično uveljavljanje trajnostnih vrst plastike, predvsem biorazgradljive plastike in plastike na osnovi obnovljivih virov v srednji Evropi.

Ta cilj bo 13 sodelujočih partnerjev iz štirih držav Srednje Evrope doseglo s pomočjo nacionalnih informacijskih točk, ki bodo javnosti in industriji nudile znanstveno preverjene informacije o trajnostnih vrstah plastike, z vzpostavitvijo sistema certificiranja biorazgradljive plastike primerne za kompostiranje ter z načrtom za prehod na trajnostne vrste plastike.

Projekt vodi dr. Andrej Kržan iz Kemijskega inštituta Ljubljana, sodelujejo pa partnerji iz Slovenije (Slopak d.o.o., Plasta d.o.o., Mercator d.d. in Center odličnosti PoliMaT), Slovaške (Polymer Institute of the Slovak Academy of Sciences, Slovak University of Technology in Bratislava in HrKo Holding), Italije (University of Bologna, Department of Chemistry ‘G. Ciamician’, ASTER S. Cons. P. A. in Novamont SpA) ter Poljske (Polish Academy of Sciences Centre of Polymer and Carbon Materials, Polish Packaging Research and Development Centre.

Projekt je vreden 2.55 M Euro, od tega je 2.11 M Euro financiranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt bo zaključen predvidoma aprila 2014.

Več informacij o projektu: www.plastice.org

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava