Skip to main content

Odseki

Znanstveno partnerstvo SLO-ILL

Na Kemijskem inštitutu je potekala delavnica o nevtronskem sipanju, ki smo jo izvedli pod okriljem znanstvenega partnerstva z Inštitutom Maxa von Laueja – Paula Langevina (ILL), sklenjenega avgusta 2020.

Na enodnevni mini delavnici so štirje vodilni znanstveniki z inštituta ILL - Mark Johnson (na naslovni fotografiji), Thomas Hansen, Ralf Schweins in Paul Steffens - udeležencem predstavili možnosti in vzpodbude za raziskave z nevtronskim sipanjem. V sedmih krajših predstavitvah pa so raziskovalke in raziskovalci s treh slovenskih ustanov (Kemijski inštitut, Institut 'Jožef Stefan', Univerza v Novi Gorici) predstavili rezultate svojih zadnjih študij z nevtroni.

Inštitut Maxa von Laueja – Paula Langevina s sedežem v Grenoblu v Franciji je vodilni raziskovalni center za nevtronsko sipanje na svetu. Deluje kot podporni znanstveni inštitut, saj gostujočim znanstvenikom z vsega sveta zagotavlja tako najsodobnejšo raziskovalno infrastrukturo, kot tudi vso strokovno pomoč pri izvedbi raziskav z nevtronskim sipanjem.

Na srečanju je bila izražena zahvala financerju Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ter tudi želja po nadaljevanju tovrstnega sodelovanja v prihodnje.

 

Program delavnice> TUKAJ

Več o partnerstvu z ILL > TUKAJ

Kontakt za več informacij >  franci.merzel(at)ki.si

 

Fotoutrinki z delavnice:

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava