Skip to main content

Odseki

Laboratorij za elektrokatalizo

Naš primarni cilj je zagotoviti najsodobnejše in zabavno delovno okolje kot osnovo za uspešno reševanje znanstvenih izzivov na področju elektrokemične pretvorbe energije.

Natančneje, uporabljamo multidisciplinarni pristop za preučevanje zmogljivosti elektrokatalizatorjev s poudarkom na stabilnosti.

#obnovljivaenergija, #cistaenergija

V naših prostorih gostimo mlado podjetje oziroma spinout Recatalyst, ki proizvaja katalizatorje za gorivne celice. ReCatalyst

Laboratorij za elektrokatalizo je raziskovalna skupina, ki na Kemijskem inštitutu deluje na Odseku za kemijo materialov in se hkrati tesno povezuje z drugimi odseki na inštitutu (Odsek za katalizo in reakcijsko inženirstvoOdsek za analizno kemijo) in raziskovalci z drugih raziskovalnih ustanov.

Več o našem pristopu k raziskovanju elektrokatalize lahko slišite v predavanju dr. Hodnika (20. 2. 2020, Znanstveni večeri, Univerza v Novi Gorici) in preberete v članku (naša "bela knjiga").

Nekaj misli o začetku elektrokatalize in trenutnih raziskovalnih smernicah pa lahko preberete tudi v članku Kemija na električni pogon (in obratno), objavljenem v reviji Alternator 27. 2. 2020.

2024

2023

2022

2019

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava