Skip to main content

Odseki

Laboratorij za elektrokatalizo: Kje smo

Laboratorij za elektrokatalizo deluje na Kemijskem inštitutu, ki se nahaja v Ljubljani v neposredni bližini mestnega jedra. V razdalji 15 min hoje od inštituta se nahajajo številne znamenitosti Ljubljane, kot so vzpenjača na Ljubljanski grad, ljubljanska tržnica, Prešernov trg s tromostovjem in Univerza v Ljubljani.

Centralna lega nam omogoča povezovanje z raziskovalnimi in izobraževalnimi inštitucijami v bližini: Inštitut Jožef StefanFakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijoInštitut za kovinske materiale in tehnologijeFakulteta za farmacijo idr., kot prikazuje video. Veseli in ponosni smo, da lahko sodelujemo z vrhunskimi raziskovalci, skupinami in inštitucijami – tako na nacionalnem nivoju kot tudi v mednarodnem raziskovalnem prostoru.

Poleg živahnega akademsko-raziskovalnega okolja je Kemijski inštitut vpet tudi v sproščenost bližnjih ljubljanskih parkov in kopališča Kolezija, ki se nahaja tik pred pragom inštituta.

Prostori Laboratorija za elektrokatalizo se nahajajo v Preglovem raziskovalnem centru. Ta stavba Kemijskega inštituta je bila zgrajena leta 2013 in je poimenovana po Nobelovem nagrajencu za kemijo slovenskega rodu, Frideriku Preglu. Skladno s Preglovo zapuščino (nagrado je prejel za razvoj prebojne analizne tehnike) so prostori Preglovega centra opremljeni z vrhunsko raziskovalno opremo. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava